SİVEREK
Giriş Tarihi : 09-10-2018 20:47   Güncelleme : 09-10-2018 20:47

Siverekli şairden anlamlı davranış

Siverekli şairden anlamlı davranış

Mahmut İZGÖR - Siverek’te yaşayan, uzun yıllardan beridir yazdığı şiirlerinin bazılarının " Ezidi yanım" isimli ilk şiir kitabında toplayan, şair yeni piyasaya çıkardığı kitabının gelirini ekonomik gücü yeterli olmayan öğrencilerin eğitim masraflarını karşılamak için harcayacak.

Name yayınlarından çıkan içinde Türkçe ve Kürtçe şiirlerin bulunduğu 151 sayfadan oluşan şiir kitabın yaşama aşkı sevgi temalarının işlendiği kitap Siverekli şiir severler tarafından tam not aldı.

Şair Şoreşger Karakol,şiir  kitabı  hakkında yaptığı  açıklamadan sorarak   neden Êzîdi yanım. Sorusuyla başlayarak şöyle devam etti:

"Şiir yazmaya Lisede başladım. Eskiden Sevdalar Aşklar farklıydı Aşık olduğunuz kızla konuşmaya cesaret edemezdiniz. İşte bende söyleyemediklerimi kâğıda döktüm. Tabi büyüdük Aşk'ların yerine başka şeylerde eklendi Özlem gibi, hasret gibi, ayrılıklar araya girdi. Bazen de yaşadığım coğrafyanın getirdiği maddi ve manevi zorluklar engel olarak karşıma çıktı. Ben hislerimi yazmaktan vazgeçmedim. Kitap çıkartmak en büyük hayalimdi kitabımın çıkmasıyla büyük bir mutluluk yaşadım ve mutluluğumu paylaşmak istedim. Okumak isteyip maddi imkânı olmayan Kardeşlerime yardım etmek istedim. Mutluluğumu başka mutluluklarla büyütmek istiyorum.Bu olur bir kalem, bir defter..Kitabın ismi neden Êzîdi yanım diye soranlara da şunu belirtmek istiyorum;Hepimizin bildiği gibi bizden olup ama yinede çok hırpalanan, fermanlara uğramış ve sürekli bir yerlere göçe zorlanmışlardır Êzîdi'ler.. Hislerimi içten içe yaşadıklarımı hatırlatıyorlar bana.. Sinanê Kiriv olsun  Derwêşe Êvdi olsun onlarda da kendimi buldum. Êzîdi yanım bir yandan da bir tutam saçın sessiz çığlığıdır" açıklamalarında bulundu.

Ezidi yanım şiir kitabı tüm seçkin kitapçılarda bulunduğu belirtildi.

AdminAdmin