SİVEREK
Giriş Tarihi : 08-11-2017 19:41   Güncelleme : 08-11-2017 19:41

Siverekli vatandaşlardan kadın ve çocuk hastanesi talebi

Siverekli vatandaşlardan kadın ve çocuk hastanesi talebi

Siverek kenti, Nüfus ve coğrafik alan olarak Türkiye'nin birçok birçok ilinden büyük olmasına rağmen hizmet alanında geri bırakıldıklarını düşünen Siverekliler hükümetten kadın ve çocuk hastanesi talebinde bulunuyorlar.

İlçede 200 yataklı modern bir hastane olmasına rağmen özellikle kadın doğum ve çocuk alanında yetersiz araç gereç ve ekipman olduğunu belirten Siverekliler kentte kadın ve çocuk hastanesinin bir ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek yeni bir hastane talebinde bulunuldu.

Siverek kentinin birçok alanda hizmet alamadığına dikkat çeken Siverek Madeni Eşyaları Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı İnan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

" Biz Siverek hak ettiği insani hizmetlerden yeterince yararlanmadığını belirttiğimizde bazı arkadaşlar bizi yanlış anlıyor. Biz siyasetçi değiliz Siverekli bir STK temsilcisi olarak başta kendi üyelerim ve halkımın hak etiği ama bir türlü kavuşamadığı hizmetleri talep ediyoruz. Siverek'in yeni nüfus verileri açıklandı 250 bin nüfusumuz var ve bu nüfusun büyük çoğunluğu genç ve çocuk nüfusundan oluşuyor. Siverek'te okula giden öğrenci sayısı 76 bini buluyor bundan da anlaşılacağı gibi doğurganlık oranımız Türkiye ortalamasının çok üstünde. Bu genç nüfusun sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürmesinin tek yolu doğacak çocukların hastane ortamında dünyaya geldikten sonra aşıları başta olmak üzere gerekli sağlık işlemleri yapılmalıdır. Eskisi kadar olmazsa halen köylerde mahalle ebelerin yardımıyla hijyen koşullarından uzak doğumlar gerçekleşmekte. Siverek ilçemizde kadın ve çocuk hastalıkları hastanesi olsa önümüzde ki nesiller daha sağlıklı olacağına inanıyorum. Bunu için ilçemizde Kadın ve çocuk hasalıkları hastanesinin bir an öce kurulmasını talep ediyoruz. Daha önce Eski devlet hastanesinin kadın ve çocuk hastanesine dönüştürüleceği söyleniyordu bu güne kadar yapılmadı. Halkımızın büyük bir kesimi yoksul her kes doğum hastasını, ya da yeni doğan çocuğunu çevre il hastanelerine götüremiyor. Biz Siverek kentinin bu hizmeti çoktan hak ettiğine inanıyoruz. Önümüzde ki günlerde ilçede bulunan diğer STK temsilcileriyle birlikte bir talep yazısı hazırlayıp başta bölge milletvekillerine ve Sağlık Bakanlığından talepte bulunacağız" dedi

AdminAdmin