SİVEREK
Giriş Tarihi : 12-09-2017 20:35   Güncelleme : 12-09-2017 20:35

Siverekliler basında çıkan İl haberlerine inanmıyor!..

Siverekliler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan il oldunuz müjdesini bekliyor

Siverekliler basında çıkan İl haberlerine inanmıyor!..

Mustafa ATLI - 1923 yılında çıkarılan teşkilatı mülkiye kanunuyla birkaç il ile birlikte ilçeye dönüştürülen Siverek yıllardır tekrar  il hakkını elde edilmesi için yaklaşık bir asırdan beridir il olma mücadelesini sürdürüyor.

Bu güne kadar çeşitli platformlarda  verdiği il olma mücadelesiyle haksızlığa  başkaldıran Siverekliler kendilerine il vadinde bulunan politikacıları mahkemeye  vererek Türkiye'de bir ilke imza atarak demokrasi mücadelesine katkı sundular.

Siverekliler 94 yıldır  tüm mücadelelerini hukuk ve demokrasi çerçevesinde  yapmış  yaptıkları açlık grevleri, politikacıların  yolunu kesip derdini anlatmak binlerce  imza toplayıp  hakkını  arma  yöntemiyle  insan  hakları ve demokrasiye de verdikleri il mücadelesiyle   katkıda bulunmuşlar.

Son günlerde  Basında birçok ilçe ile  birlikte  il olma  haberleri sıkça gündeme  gelmekte,  bu haberler  bazı Sivereklileri  heyecanlandırırken   yıllardır il mücadelesi içinde  olan Sivereklileri   basında çıkan il haberlerine  inanmıyor.

Hayatının  büyük bir bölümünü  İl  olma mücadelesine  adamış, ismi il olmayla özdeşleşmiş Koçali Aymaz konuyla  ilgili yaptığı açıklamada  şunları kaydetti" hiçbir  haber şahsen  beni inandırmaz,ancak hükümet  kanadından yapılacak olan  il açıklamasıyla inanırım. Biz  Siverekliler  il olma  hakkını alana kadar mücadelemize devam edeceğiz  belki ömrüm kafi gelmez ama çocuklarımızın mutlu  yarınları için tüm Sivereklilere  çağırımdır  il olma hakkınızı  alana kadar son nefesinize  kadar mücadeleye  devam" dedi.

Siverekli esnaflar yaptıkları açıklamalarda  şunu kaydettiler" Biz umudumuzu  sayın Cumhurbaşkanına   bağlamışız   ve il olmanın  müjdeli haberini  Cumhurbaşkanımızdan  bekliyoruz"

AdminAdmin