SİVEREK
Giriş Tarihi : 26-02-2019 23:45   Güncelleme : 26-02-2019 23:45

Siverekliler yeni seçilecek belediye başkanlarından verilen sözlerin tutulmasını istiyor

Karacadağ Kayak Merkezi ile Takoran Vadisinde yatırım yapılmasını talep ediyorlar

Siverekliler yeni seçilecek belediye başkanlarından verilen sözlerin tutulmasını istiyor

Mahmut İZGÖR - Siverekli vatandaşlar 31 Mart 2019 Yılında yapılacak mahalli seçimlerinde göreve gelecek Belediye Başkanlarının geçmişte belediye başkanlarının sosyal tesis ve bölgenin turizme kazandırılması yönünde verilen sözlerin tutulmasını istiyorlar.

Siverekliler ilçenin sınırları içinde bulunan 1919 rakımlı karacadağ kayak merkezinin turizme kazandırılmasının kent ekonomisine katkı sunacağı belirtiliyor.

Yıllardır Siverek kentinin kalkınması için gecesini, gündüzüne katıp projeler üreten Siverek'i İl yapma ve Kalkındırma Derneği onursal başkanı Koçali Aymaz, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Karacadağ kayak merkezi Güney Doğunun tek kayak merkezi, bu güne kadar bu kış turizminin merkezine tek bir çivi dahi çakılmamış. Konaklama tesisi olmadığı için çevre il ve ilçelerden gelen kayakçılar günü birlik kayak merkezine geliyorlar. Yıllardır buraya bir konaklama tesisi ve kayak pistinin genişletilmesi için Belediye Başkanlarına proje sundu, sadece belediye başkanlarına değil, Bakanlara bile dosya verdik sonuç alamadık. Şanlıurfa Büyükşehir ve İlçe Belediye başkanlarımızın kayak merkezine sosyal tesis sözü olmasına rağmen maalesef sözlerinde durmadılar. Devlette devamlılık esastır, bundan dolayı bu sözler aynı zamanda yeni seçilecek başkanlar içinde geçerli olacak"

SAKLI CENNET TAKORAN VADİSİ YENİ SEÇİLECEK BAŞKANLARDAN HİZMET BEKLİYOR.

Bölgenin turizm cennetlerinden birinin de Takoran vadisi olduğunu belirten Aymaz, Takoran vadisini saklı cennet olarak değerlendiriyoruz. Atatürk barajında su tutulmaya başlamasıyla birlikte kendiliğinden oluşan adacıklar mevcut üç etrafı sularla kaplı Takoran (Baki)  kırsal mahallemizdir. Bölgede birçok koy bulunuyor, bölge yerli ve yabancı turistlere açılmalı doğal güzellikleri halka tanıtılması amacıyla çeşitli tanıtım etkinlikleri düzenlemeli bu doğal güzelliklerden vatandaşın faydalanması için su sporları, yüzme havuzları bisikletle tırmanma, yamaç paraşütü, doğa yürüyüşleri etkinlikleri düzenlene bilinir bölgenin kalkınması için öncelikle bölgenin tanıtılması gerekiyor, daha önce Belediye Başkanlarımızın bu konuda verdikleri sözlerin yeni seçilecek olan Başkanlarımızca yerine getirilmesini talep ediyoruz bir beş yıl daha kayıp edecek lüksümüz yok" dedi.

TAKORAN MUHTARI SITKI KÖPRÜDÜZ BÖLGE SAHİPSİZ BİR CENNET

Takoran bölgesinin doğal güzelliklerinin tanıtılması amacıyla gönüllü bir turist rehberi olan bölgeye gelen misafirlerle yakın ilgilenen Takoran muhtarı Sıtkı Köprüdüz, bölgenin bakir bir bölge olduğuna dikkat çekerek şunları kaydet" Bölge insanı geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor. Atatürk baraj gölettin de su tutulmasıyla birlikte çiftçiler ilkel sallarla balıkçılık yapmaya başladı. Seçilecek olan Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarından beklentimiz bölgenin turizme açılması, kooperatifçiliğin geliştirilmesi, bölgede organik tarım ve meyveciliğin, geliştirilmesi amacıyla destek bekliyoruz. Bölgede bin yıllar öncesinden yaşam izlerinin bulunduğu mağaralar var bölgede konaklama tesisi yapılırsa bölgenin kısa süre içinde ekonomik olarak kalkınacağına inanıyorum. Geçmiş dönemde belediye başkanlarımızın söz verdiği yatırım ve tanıtım projelerinin yeni getirilmesini talep ediyoruz belediyelerimiz kırsal kalkınma" Dedi.

AdminAdmin