SİVEREK
Giriş Tarihi : 03-09-2019 21:24   Güncelleme : 03-09-2019 21:24

Sivereklilerden madenlilere tarihi destek

Sivereklilerden madenlilere tarihi destek

Mahmut İZGÖR - Şanlıurfa'nın ilçeleri arasında tarihi yapılarına en çok değer veren ilçelerin başında  gelen Siverek ilçesinde bulunan tarihi  il binası onarılarak ilçe kaymakamlık binası olarak kullanıldığını  belirten Siverek'i İl yapma ve Kalkındırma Derneği onursal  başkanı Koçali Aymaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"  Madenli kardeşlerimizin tarihi hükümet konağının restorasyonun  talep ediyor. Bu haklı bir taleptir Sivil toplum kuruluşları olarak madenli kardeşlerimizin bize gönderdiği destek taleplerini sosyal medyada ve basında destekliyoruz. İzmir Elâzığ kültür ve dayanışma derneği başkanı Muzaffer Acar bizlere gönderdiği destek mesajında şu bilgilere yer verdi:

MADENLİLER AÇIKLAMA BEKLİYOR KAMUOYUNA DUYURULUR

Madenli hemşehrilerimizin ''Tarihi Maden Hükümet Konağı'nın tescilli mimari özelliklerini daha fazla kaybetmeden aslına uygun restore edilmesi ve Maden Kaymakamlığı'nın 'T.C. Maden Hükümet Konağı' levhasıyla yeniden bu tarihi binada hizmet vermesi'' talebi, haklı olarak yerel ve ulusal basında haber olmaya devam etmektedir. Ancak konuyla ilgili görüştüğümüz Madenliler ise 17 yıldır restorasyonu sürüncemede bırakılan tarihi hükümet konağı hakkında açıklama yapılmadığını ve özellikle Elazığ Valiliği ile Elazığ Milletvekillerinden açıklama beklediklerini söylemişlerdir.

Yetkililerin meseleye hassasiyet göstermeleri hususunu yineleyerek saygılarımızla arz ederiz" açıklamasını biz Siverekliler olarak destekliyoruz" dedi

AdminAdmin