SİVEREK
Giriş Tarihi : 27-09-2019 21:21   Güncelleme : 27-09-2019 21:21

Sivereklilerin 50 yılık rüyası gerçek oldu

Sivereklilerin 50 yılık rüyası gerçek oldu

Mahmut İZGÖR – Siverek’te yaklaşık 50 yıldır siyasiler, bürokratlar esnaf odası başkanları ve işsizlerin umudu olan Siverek Organize bölgesinin alt yapısının ihale edilmesi Siverek’te heyecan yarattı. Siverek’te bulunan esnaf ve sanatkârlar odası başkanları, dernekler sendikalar elli yılın sonunda gerçekleşen hayalleri için emeği geçen herkese teşekkür etmek için, bir araya gelen Siverek Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Henifi Ay, Siverek Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı İnan, Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Vahit Sevdalı Gıda Maddeleri Odasında bir araya gelerek bir basın açıklamasıyla emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 Yazılı Basın açıklamasını Okuyan Vahit Sevdalı, Siverek Organize Sanayi Bölgesinin ilçenin Karpuzcu kırsal mahallesi Aşlıca bölgesinde 200 dönüm üzerine kurulduğuna alt yapı ihalesinin yapıldıktan sonra 50 yıllık sanayi rüyasının gerçeğe dönüştüğüne dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Bu dönemde OSB için yıllardır mücadele veren, Şanlıurfa Milletvekili, Avrupa Uyum komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’a İlçe Kaymakamlığına, Siverek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına, emeği geçen ismini sayamadığımız tüm insanlara Siverek Halkı adına Teşekkür ediyoruz. Şanlıurfa’nın en büyük ilçelerinden biri olup İl düzeyinde bir ilçedir. İşsizliğin yoğun yaşandığı Siverek ilçesinde sanayi tesisi olmadığı için her yıl işsizler ordusuna yüzlerce insan katılıyordu. Kendi memleketinde, işsiz olan üniversiteli gençler iş bulma umuduyla metropollere gitmek zorunda kalıyordu, diğer genç işçilerde aileleriyle birlikte geçici tarım işçisi olarak kentten ayrılıyorlardı. Binlerce işsizin yaşadığı Siverek ilçesinde OSB’sinin kurulması tarihi bir yatırımdır. İnanıyoruz bu yatırımla ilçede işsizlik en alt düzeye inecek. Devletimize siyasilerimize emeği geçen herkese Siverek halkı adına minnettarız bu yatırım elli yıllıdan sonra bizim için doğan bir güneştir” dedi.

AdminAdmin