SİVEREK
Giriş Tarihi : 12-03-2019 00:13   Güncelleme : 12-03-2019 00:13

Sivereklilerin acı günü

Siverek Belediyesi eski Başkanı Ali Ballı(Kanık) yaşamını yitirdi

Sivereklilerin acı günü

Mahmut İZGÖR - Bir süreden beri akciğer rahatsızlığından dolayı hastanede tedavi gören, Siverek Eski Belediye Başkanlarından Ali Ballı(Kanık) dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü Siverek Devlet Hastanesinde yaşamını yitirdi.

1979 1980 Yıllarında Siverek ilçesinin zor gününde Belediye Başkanlık görevini hakkıyla sürdüren, görevi sırasında yoksulu koruyan, sosyal demokrat kişiliğiyle hemen hemen her seçimde ağırlığı olan yediden yetmişe tüm Sivereklilerin Ali abisi olan Ali Ballı'nın ölümü Siverek'te büyük bir üzüntü yarattı.

Ballı'nın cenazesi Şey Abdulkadir Geylani Camisinde kılınan cenaze namazının ardından asri mezarlıkta dualarla toprağa verildi.

Mersi Siverekliler Dernek Başkanı Murat Ballı'nın babası olan eski Belediye Başkanı Ali Ballı(Kanık)ın cenazesine yüzlerce Sivereklinin yanı sıra HDP Belediye Eş Başkanı Turan Tüysüz, CHP Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Bucak, çok sayıda yerli siyasetçi katıldı, Mersin, Şanlıurfa, Diyarbakır Viranşehir'den eski dostları Ali Kanık'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Mezarlıkta Taziyeleri kabul Eden mersin Siverekliler Dernek Başkanı Murt Ballı, gözyaşları arasında babasını son yolculuğa uğrayan telefon açarak acısını paylaşan tüm dostlara teşekkür etti.

Yapılan açıklamada Ali Ballı( Kanık)'ı taziyesinin merkez taziye evinde yapılacağı belirtildi.

AdminAdmin