SİVEREK
Giriş Tarihi : 26-05-2019 17:02   Güncelleme : 26-05-2019 17:02

Sivereklilerle Suriyelilerin iftar kardeşliği

Her akşam yaklaşık 300 Suriyeli mülteci Sivereklilerle aynı iftar sofrasında buluşuyor

Sivereklilerle Suriyelilerin iftar kardeşliği

Mahmut İZGÖR - Siverek Belediye Başkanlığı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilçenin Cumhuriyet Caddesi üzerinde buluna Ağaçhan Parkında her akşam bin kişiye iftar yemeği veriyor.

İftar yemeğine Siverekli vatandaşların yanı sıra Ülkelerinde ki savaştan  kaçıp Siverek ilçesine yerleşen  Suriyeli mültecilerde  bulunuyor.

Halep kentinden Siverek ilçesine gelip çocuklarıyla yerleşen Abdullah Salim isimli yaşlı Suriyeli Siverek ilçesinde ki yardımlaşma ve dayanışmanın hiçbir ülkede olmadığına"  söyledi.

Abdullah Salim yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

" Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ben çocuklarımla birlikte her gece belediyenin iftar çadırına gelip iftarımı açıyorum Siverek halkına ve belediyesine insanlık adına teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkan yardımcısı Ali Gelener her akşam bin kişiye yenmek verildiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

" Belediyemiz Ramazan ayının ilk iftarıyla yemek vermeye başladı her gün tatlı dahil üç ayrı yemek çıkmakta vatandaşlara yemeklerin yanı sıra bir ekmek bir küçük su verilmektedir Ramazan ayı boyunca iftar çadırımızda vatandaşlarla birlikte olacağız her akşam Sivereklilerin yanı sıra Suriyeli vatandaşlarda iftara gelmekte iftar yemekleri aynı zamanda insanlar arsında sevgi ve kardeşliği pekiştirmektedir" dedi.

AdminAdmin