SİVEREK
Giriş Tarihi : 11-06-2017 19:43   Güncelleme : 11-06-2017 19:43

Sivereklilerle Suriyelilerin iftar kardeşliği

Her akşam yaklaşık 300 Suriyeli mülteci Sivereklilerle aynı iftar sofrasında buluşuyor

Sivereklilerle Suriyelilerin iftar kardeşliği

Mustafa ATLI - Siverek Belediye Başkanlığı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ilçebin Cumhuriyet caddesi üzerinde buluna  Ağaçhan parkında  her akşam  Bin 200 Kişiye  iftar yemeği veriyor.

İftar yemeğine  Siverekli vatandaşların yanı sıra  Ülkelerinde ki savaştan  kaçıp Siverek ilçesine yerleşen  Suriyeli mültecilerde  bulunuyor.

Halep  kentinden  Siverek ilçesine gelip çocuklarıyla yerleşen Vahit Abdullah  isimli yaşlı Suriyeli  Siverek  ilçesinde ki yardımlaşma ve dayanışmanın  hiçbir ülkede olmadığına"  söyledi.

Vahit Abdullah yaptığı açıklamada  şunları kaydetti:

" Ramazan ayının başlamasıyla birlikte ben çocuklarımla birlikte  her gece  belediyenin iftar  çadırına gelip  iftarımı açıyorum Siverek halkına ve belediyesine insanlık adına teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye  Başkan yardımcısı Ali Gelener  her akşam bin 200 kişiye  yenmek verildiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

" Belediyemiz Ramazan ayının ilk iftarıyla yemek vermeye başladı her gün tatlı dahil üç ayrı yemek çıkmakta  vatandaşlara yemeklerin yanı sıra bir ekmek bir küçük su verilmektedir Ramazan ayı boyunca iftar çadırımızda  vatandaşlarla birlikte olacağız her akşam Sivereklilerin yanı sıra  Suriyeli vatandaşlarda  iftara gelmekte iftar yemekleri aynı zamanda insanlar arsında sevgi ve kardeşliği pekiştirmektedir" dedi.

AdminAdmin