SİVEREK
Giriş Tarihi : 10-05-2017 01:18   Güncelleme : 10-05-2017 01:18

Siverek'te 123 güvenlik korucusu yemin etti

Siverek'te 123 güvenlik korucusu yemin etti

Mustafa ATLI - Siverek’te yorucu bir eğitimin ardından 123 güvenlik korucusu yemin ederek göreve başladı.

İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde terörle mücadele ile arama tarama konularında eğitimlerini tamamlayan güvenlik korucuları ilçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Atatürk kapalı spor salonunda düzenlenen törenle yemin etti. Yemin törenine İlçe kaymakamı Metin Demirel, 107 topçu alay komutan Albay   Behiç Kunaç, jandarma komutanı vekili Hayri Yazıcı ile korucu yakını katıldı.

Güvenlik korucularının Bayrak ve silaha el basarak yemin ettiği törende jandarma bünyesinde görev yapan narkotik ve arama kurtarma köpeklerinin gösterisi düzenledi. Kurulan engellerden başarı ile geçen köpekler ateş çemberinden atladı.

Törende   konuşan  ilçe jandarma komutan vekili Hayri Yazıcı  yaptığı   konuşmada , yeni göreve başlayan  güvenlik korucularına başarılar dileyerek  şunları kaydetti:

"  Terörle mücadelede  kapsamında   görev yapacağımız bu toprakları  müdahfa      edeceğimizin bir göstergesidir. Yeminimize   bağlı kalarak görevimizi yapacağız" dedi

Törende konuşan Güvenlik korucusu Halil Kırvar; Görevimize yeni başlayan korucular olarak hayatımızın en önemli günlerinden birini yaşıyoruz, insan hayatta birçok kez yemin eder,  ancak bazı yeminler vardır ki taşıdıkları anlam ve önem itibarı ile sahibinin bir ömür boyunca başı dik gezmesini sağlar, bizler şanlı bayrağımızın, komutanlarımızın ve ailelerimizin önünde ettiğimiz yemini ömür boyu unutmayacak,  Türkiye Cumhuriyeti'ni her türlü iç ve dış tehdide karşı savunurken canımızı seve seve feda edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Tören halk eğitim merkezi folklor ekibinin davul zurnalı gösterisinin ardından son buldu.

AdminAdmin