SİVEREK
Giriş Tarihi : 28-10-2019 06:09   Güncelleme : 28-10-2019 06:09

Siverek'te askerlerin yemin gururu

Siverek'te askerlerin yemin gururu

Mahmut İZGÖR - Siverek’te askerlik görevini yürüten 99/4 erlerin yemin töreni ailelerin katılımıyla Siverek Cezaevinde gerçekleşti.

Siverek’te acemi birliğini bitiren askerler için yemin töreni düzenlendi. Şanlıurfa Cezaevi bahçesinde düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, İl Jandarma Alay Komutanı Yardımcısı Jandarma Albay Tolga Tunç, cezaevi müdürleri ve çok sayıda asker ailesi katıldı.

Düzenlenen yemin töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından jandarma marşı ve günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

Törende konuşan Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Tolga Tunç; "Kutsal vatan hizmetini yapmak için güzel yurdumuzun dört bir yanından şenliklerle ve halaylarla uğurladığınız evlatlarınızın yemin törenini gururla geldiniz hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu törene Türkiye Cumhuriyetini temsilen şanlı al bayrağımız, Çanakkale Savaşında, Kurtuluş Savaşı'nda, Kore Savaşında, Kıbrıs'ta ve terörle mücadele harekâtında yiğitçe mücadele ederek canlarını aziz vatana feda eden bütün şehitlerimiz ve bugün bize ülkemizde özgürce yaşama azmini bahşeden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları da şahittir. Güzel yurdumuzun dört bir yanından gelerek asker ocağında tek yürek olan evlatlarınızın duruşundaki heybet ve bakışlarındaki kararlılık ve omuzlarındaki yüklenecek sorumluluğu almaya hazır olduklarını göstermektedir. Kutsal askerlik vazifesinin ilk evresini bu törenle başarıyla tamamlayan Mehmetçiklerimiz, yiğit evlatlarımız yarınlarımız için bizlere güven telkin etmişlerdir. Çünkü onlar bu yeminle milletimize sadakatle temsil edeceğini, amirlerine ve emirlere mutlak itaatle ulusumuzun güvenine layık ve Atatürkçü düşünce sistemine gönülden bağlı kalacaklarını beyan etmişlerdir. Bu beyanın teminatı şeref ve namustur. Şeref ve namus Türk ulusu için hava kadar, su kadar, toprak kadar kutsaldır, elzemdir" bu şanlı evlatlarımızı alnından öpüyor emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum'' ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Spor, Eğitim ve Diğer dallarda Derece alan Erlere başarı belgeleri verildi. 59 Mehmetçik, silah ve Türk bayrağı üzerine el basarak yemin etti.

Yemin töreninin ardından Başkan Aydın ve Kaymakam Çiftçiler askerleri tebrik ederek sohbet ettiler.

Yemin eden askerlerin 1 ay boyunca görmedikleri ailelerine kavuşma anında ise duygu dolu anlar yaşandı. Mutluluktan ağlayan erler, ailelerine kavuşmanın tadını çıkarırken 1 günlük iznin ardından tekrardan usta birliklerine teslim olarak askerliklerini sürdürecekler.

AdminAdmin