SİVEREK
Giriş Tarihi : 25-06-2019 19:13   Güncelleme : 25-06-2019 19:13

Siverek'te bulunan Sivil Topluk Kuruluşlarının talebi: "Hastane kavşağını düzenleyin ölümleri önleyin"

Siverek'te bulunan Sivil Topluk Kuruluşlarının talebi:

Mahmut İZGÖR - Siverek-Şanlıurfa karayolunun 10. Km. sinde bulunan 200 yataklı Siverek Devlet Hastanesine her gün yaklaşık bin insan tedavi amaçlı geliyor. Siverek merkez ve köylerinin dışında çevre İlçelerden de her gün hastaneye yüzlerce insan geliyor.

200 yataklı devlet hastanesi faaliyete geçtiği tarihten beri hastane kavşağında onlarca ölümlü ve yaralanmalı trafik kazası meydana geldi, yaşanan kazalarda onlarca vatandaş yaşamını yitirdi Onlarcası da sakat kaldı.

Siverekliler hastane kavşağında yaşanan kazaların önlenmesi amacıyla hastane'ye giden yolda köprülü bir kavşağın yapılması talebi yıllardır karşılanmadı.

Canımıza tak etti

Siverek'te faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşları hastane kavşağında yaşanan kazaların önlenmesi için karayolları bölge müdürlüğünün soruna acilen çözüm bulmasını talep ettiler.

Sivil toplum kuruluşları adına hastane kavşağında gazetecilere açıklamada bulunan Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı gazetecilere yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

Yıllardan beridir bağırıyoruz, yalvarıyoruz, rica ediyoruz. Allah aşkına bu hastane kavşağını düzenleyin her seferinde proje hazır yapacağız edeceğiz diyorlar yıllar oldu soruna çözüm bulunamadı gün yok ki trafik kazası yaşanmasın ölümler meydana gelmesin, bir hafta önce yaşanan kazada odamızın üyesi olan bir arkadaşımız yaşamını yitirdi. Son kez yalvarıyoruz bu ölüm son olsun bir an önce hastane kavşağının Karayolları Bölge Müdürlüğünce düzenlenmesi yapılmasını rica ediyoruz yalvarıyoruz insanımız bu yolda artık ölmesin canımıza tak etti ölümler" dedi.

AdminAdmin