SİVEREK
Giriş Tarihi : 11-01-2017 23:47   Güncelleme : 11-01-2017 23:47

Siverek’te bulunan tarihi hamama restorasyon talebi

Sivil toplum kuruluşları tarihi hamamın restore edilmesini bekliyor

Siverek’te bulunan tarihi hamama restorasyon talebi

Mustafa ATLI-Siverek’te tarihi kalenin eteğinde bulunan kesin tarihi bilinmeyen, Osmanlı mimarisinin güzel örnek eserlerinden biri olan tarihi Abdal ağa hamamı her geçen gün yıkılarak tarihi özelliğini yitirdiğini belirten Sivil Toplum kuruluşları bu nadide tarihi eserin restorasyonun talep ettiler.

Geçtiğimiz Gün Şanlıurfa Valiliğinde Sivil Toplum Kuruşlularıyla yapılan toplantıda konuyu gündeme taşıdıklarına dikkat çeken Siverek Gıda Maddeleri Odası Başkanı Abdulvahit Sevdalı ilçenin ender tarihi eserleri arasında yer alan tarihi hamamın restorasyonun talep ettiler.

Sevdalı Konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti” Geçtiğimiz gün valilikte saysın valimiz başkanlığında Siverek’te ki STK temsilcileriyle yapılan toplantıda tarihi hamamın restore edilmesini talep ettik. Tarihi Abdal ağa hamamı Diyarbakır Kültür Varlıkları Koruma Kurulu 1982 yılında 3342 sayılı kararıyla koruma altına alındı, ancak bu güne kadar korunamayan tarihi hamam her geçen gün kaderine terk edilerek adeta çöplük yuvası haline geldi. Hamamın kubbe kısmının yarısından fazlası yıkıldığı için tarihi özelliğinin de her geçen gün yitiriyor. Bu tarihi eser şu anda çöplüğe dönmüş durumda her geçen gün bir parçası yıkılarak tarihi özelliğini yitiriyor biz STK temsilcileri olarak yetkililerden tarihi eserin koruma altına alınmasını talep ediyoruz” dedi.

AdminAdmin