SİVEREK
Giriş Tarihi : 03-07-2018 17:53   Güncelleme : 03-07-2018 17:53

Siverek'te eğitimde bir ilk

Siverek'te sayılı eğitim kurumlarından biri olan Yusuf Sami İmam Hatip Kız Anadolu lisesi bir ilke daha imza atarak ilçenin ilk proje okulu oldu

Siverek'te eğitimde bir ilk

Mustafa ATLI - Yusuf Sami İmam Hatip Kız Anadolu Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu kapsamında eğitim vermeye başladı.

Siverek Yusuf Sami Kız Anadolu Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okul Müdürü Mehmet Ali Gedikli okulun diğer okullardan ayırıcı özelliklerini eğitimini ve öğrencilerin kişisel becerilerini artırmaya yönelik projelerden bahsetti.

Okul hakkında genel bir açıklama yapan Gedikli "okulumuzda dersler tamamen isteğe bağlı yani isteyene Arapça isteyene İngilizce ağırlıklı kurslar verilmektedir. Özellikle rehberlik servisimiz velilerle iletişim halinde çocukların ilerde düşündüğü mesleği, kabiliyeti ortaklaşa öğrenci veli ve rehber öğretmen ile beraber karar veriyorlar. Eğer dileyen oluyorsa fen alanına devam ediyor. Akademik alanda çocukları oldukça yoğun çalıştırıyoruz. On ikinci sınıf öğrencilerimizi haziran ayından itibaren okulda kursa alıyoruz. Bu arada kurs derslerimizde meslek derslerimiz yoktur. Matematik, Türkçe, Coğrafya gibi üniversite sınavı için temel dersler vardır. Sınava giren 140 öğrencimizden 45 i üniversiteye yerleşti. Bu oran ilk görünürde ne kadar yüksek görünmese de şunu söyleyebilirim tüm Siverek'te üniversiteyi kazanan öğrenci sayısı 120 bunlardan 20 tanesi iki yıllık geriye kalanlardan 45 i bizim okuldan. Geçen yıl öğrencilerimize 72 tane deneme uygularken bu yıl ise deneme sayısı 100 ü geçti. Hatta üniversite sınavından iki gün önce tekrar deneme sınavı yaptık. Okulumuzda caffe tarzı soru çözümü odaları da bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerin kişisel becerilerini artırmaya yönelik projelerimizde bulunmaktadır.  Bir insanın edebiyatı matematiği iyi olmayabilir fakat el becerisi vardır. Bir öğrencimizin kitap yazmasıyla beraber yazarlık atölyesi açmayı düşünüyoruz karşılıklı tartışma odaları, bilgisayar kodlama eğitimleri vermeyi amaçlıyoruz.

Toplumsal bilinçsizlikten birincisi dil denilince akla sadece İngilizce geliyor. Ben Karadeniz i İstanbul u, Antalya yı gezip gördüm ve çoğu iş yerin de artık Arapça elaman istiyorlar. Okulumuzun eğitinim de düzeni ve disipline oldukça önem veren bir eğitimciyim o yüzden sabah okula öğrenciler okula girerken okulun kapıları kapanır öğle arası dâhil ben öğrencilerimi dışarıya çıkmasına müsaade etmiyorum. Bana göre öğrencinin okulla ve öğretmenle iç içe olması gerekiyor.  

Birde öğrencilerin dışarı çıkabilmesi için velilerin bizzat okula gelip izin istemeleri gerekmektedir. Her gün okulda bir saat istisnasız kitap okunur. Öğrencilerimiz günde bir saat kitap okuya okuya kitap okuma alışkanlığı edindiler. En büyük ön yargı şudur imam hatipliler meslek dersler dışında dersleri yoktur. Bize göre bu çok yanlış bir bilgidir Yusuf Sami Kız Meslek Fen ve Proje Okulu olarak bütün dersleri öğrencilerimize sağlıyoruz. Sadece 10 saatlik meslek derslerimiz var. Öğrencilerimizin gelişmesi için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım" dedi.

AdminAdmin