SİVEREK
Giriş Tarihi : 16-12-2018 22:21   Güncelleme : 16-12-2018 22:21

Siverek'te imece usulü ile okullarına kütüphane kurdular

Yeni kurulan kütüphanenin açılışını ilçe kaymakamı yaptı

Siverek'te imece usulü ile okullarına kütüphane kurdular

Mahmut İZGÖR – Siverek’in Dicle mahallesinde bulunan, ilçenin yeni okullarından biri olan Mehmet Akif Ersoy İmam- Hatip Ortaokulu için yapılan çalışmalar sonucunda Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesi, Siverek İmam Hatipliler Derneği, Diyarbakır Kayapınar Belediyesi, okulun öğretmenleri tarafından, yapılan maddi ve malzeme yardımları sonucunda okula modern kütüphane kuruldu. Bağışlanan tüm kitaplar ve malzemeler okulun oluşturduğu bir komisyon tarafında hazırlanan liste doğrultusunda yapılmıştı.

Yeni oluşturulan kütüphanenin açılışını Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu ile birlikte yaptı. Kaymakam Çiftçiler, "kütüphanenin kuruluşunda emeği bulunan bağış yapan kişi ve kurumlara teşekkür ederek bu çalışmanı ilçede örnek olmasını temenni"  etti.

Okul idaresi kütüphaneyle ilgili şu bilgilere yer verdi:

"Kütüphanemiz okul saatleri boyunca tüm teneffüslerde Türkçe öğretmenleri tarafından öğrencilere hizmet vermekte. Kitap alış verişleri bilgisayar programı ile yapılmakta olup kitap teslim etme 5 saniye, kitap alma 5 saniye gibi kısa sürede gerçekleşmektedir" açıklamasında bulunuldu.

AdminAdmin