SİVEREK
Giriş Tarihi : 28-10-2019 06:07   Güncelleme : 28-10-2019 06:07

Siverek'te insanlığın ölmediğinin fotoğrafı

Kırsal kesimde yaşayan yoksul aileye gıda sağlandı

Siverek'te insanlığın ölmediğinin fotoğrafı

Mahmut İZGÖR - Siverek’e bağlı, ilçenin 65 Km uzağında kırsal bir mahallede yaşayan, günlerdir un ve gıda ihtiyacı olan bir aile sosyal medya sayesinde un ve gıdaya kavuştu.

İlçede gazetecilik yapan, Siverek yardımlaşma derneği üyesi olan aynı zamanda İHH gönüllüsü olarak yetim ve yardıma muhtaç insanlara yardım ulaştıran Şükrü Dolaş sekiz kişilik ailenin un ve gıdaya acil ihtiyaç olduğunu duyurmasının ardından bir saat içinde hayırseverler Gazeteci Dolaş'ı arayarak kırsal mahallede yaşayan aileye yardım getirdiklerini belirtmelerin adına yardımlar Gazeteci Dolaş'ın aracılığıyla aileye teslim edildi.

Gazeteci Şükrü Dolaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Aile yakınlarının aracılığıyla bana ulaştı. Aileyi Siverek Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma vakfına yönlendirdim. Aile reisi belinden ameliyatlı 6 çocuk okula gidiyor köyde iş yok. Yapılan toplantıda aileden ameliyatın belgesi istenmiş. Oysa ailede un ve gıda birkaç günden beri yok. Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakfında dosya onaylamayınca çareyi sosyal medyadan yardım çağırısında buldu. Bir saat bile olmamıştı ki çağırı karşılığını buldu. İsmini açıklamak istemeyen bir vatandaş aileye bir torba büyük un ile gıda  sağladı.  Ben vatandaşıma teşekkür ediyorum bu yardım fotosu aynı Zamanda insanlığın ölmediği belgesidir" dedi.

AdminAdmin