SİVEREK
Giriş Tarihi : 17-12-2018 23:06   Güncelleme : 17-12-2018 23:06

Siverek'te sokakta çalışan çocuklar

Gece sokakta çalışan çocuklar vatandaşların tepkisine neden oluyor

Siverek'te sokakta çalışan çocuklar

Mahmut İZGÖR - Şanlıurfa'nın en büyük ilçelerinden biri olan yoğun çocuk nüfusuna sahip Siverek’te sokakta mendil, çakmak, satan çocuklar tepkilere neden oluyor.

İlçenin en işlek caddelerinden bir olan Hürriyet caddesinde gece geç saatlere kadar soğuk havada bekleyen bazı çocukların ailelerinin çalışmaya ve dilendirilmeye zorlandığı belirtildi.

Gecenin geç saatlerinde bir bankanın bankamatik makinesinin önünde soğuk havaya aldırmadan beleyen çocuğun ifadesine göre " Babasının 20 TL kazanmadan eve gelme" dediği öğrenildi.

Siverekli vatandaşlar çocukların soğuk kış gecelerinde gece yarılarına kadar sokakta çalışması veya dilendirilmesine tepki göstererek şunları kaydettiler:

" Yasal olarak çocukların sokakta çalıştırılması yasak olmasına rağmen zabıta veya sosyal hizmetler tarafından denetlim yapılmıyor, bu çocukların ailelerine karşı yasal işlem yapılsa en azından çocukların geceleri sokakta bulunmasının önüne geçilir. Yazık günah bu çocuklara aileleri tarafından sokaklara sürülen bu çocukları ailelerinden almak gerekir. Yetkilileri göreve davet ediyoruz" açıklamalarında bulundular

çin organik nar yetiştirmek adına büyük emekler verdi, barış ve kardeşlik onun felsefesiydi, 25 Aralık Salı Günü saat 14.00'te ailesi senleri olarak mezarının başında bir araya gelip onu unutmadığımızı, hep seveceğimiz, kalplerimizde yaşadığını toprağına fısıldayacağız, tüm akrabaları, dostlarını, sevenlerini anma gününe bekliyorum

AdminAdmin