SİVEREK
Giriş Tarihi : 02-12-2018 22:55   Güncelleme : 02-12-2018 22:55

Siverek'te velilerin ilgisiyle eğitim düzeyi yükselecek

Siverek'in en kalabalık liselerinden biri olan Şehit Polis Ali Öztürk Anadolu Lisesi’nde yapılan toplantıya yüzlerce öğrenci velisi katıldı

Siverek'te velilerin ilgisiyle eğitim düzeyi yükselecek

Mahmut İZGÖR - Siverek'in en kalabalık liselerinden biri olan Şehit Polis Ali Öztürk Anadolu Lisesinde yapılan veli toplantısına yüzlerce veli katıldı. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda bazı veliler, toplantı salonunda yer olmadığı için salondan çocuklarının eğitim gördüğü sınıflara alındı, veliler çocuklarının ara karneleri ile deneme sınavı sonuçları verildi.

Eğitim uzmanları, "Bir kaç yıl öncesine yapılan veli toplantılarına velilerin ilgi göstermediğini, son yıllarda eğitimin öneminin velilere kavratılmasıyla yüzlerce velinin kendi çocuklarının eğitimi ile ilgili bilgi almak için veli toplantılarına ilgi gösterdiklerini bununda eğitim kalitesinin artmasında önemli bir rol oynadığını belirten eğitim uzmanları hedef yüzde yüz veli toplantılarına katılım sağlamak olduğunu "belirttiler.

Okulun toplantı salonunda velilerle bir arya gelen Şehit Polis Ali Öztürk Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Şeyhmus Yeniköy, velilerin toplantıya katılım göstermelerinin okul idaresini ve öğretmenleri sevindirdiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Sınıf Rehber öğretmenlerimiz velilerimize toplu mesaj bilgilendirmesinin yanı sıra velileri bir bir arayarak bilgi verdi. Amacımız öğretmen, öğrenci ve veli üçgeninde eğitim kalitesini artırmaktır, eğitim kalitesinin yükseltilmesi ancak bu işbirliği sayesinde olur. Siz velilerden ricamız çocuklarınızı önemseyin, sadece ceplerine harçlık koyarak okula göndermek değil çocuğunun tüm sorunlarıyla ilgilenmek onu önemsediğimizi ona his ettirerek birçok sorunun üstesinden gelindiği gibi göreceksiniz ki çocuğunuzun eğitim düzeyinde de düzelme olacak daha çok başarmak isteyecektir. Tüm sorunların kaynağında iletişimsizlik geliyor çocuklarınızla en az öğretmenleri kadar iletişim kurun kurunki başarılı çocuklarla bizde övünelim sizde övünün" dedi.

Bin yüz öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğü okulda velilerin% 60 toplantıya katıldı.

AdminAdmin