SİVEREK
Giriş Tarihi : 08-02-2018 23:41   Güncelleme : 08-02-2018 23:41

Siverek'te yaşayan engelli vatandaşlara sınav müjdesi

İlkokul mezunu engellilere memur olma yolu açıldı

Siverek'te yaşayan engelli vatandaşlara sınav müjdesi

Mustafa ATLI - Siverek, Şanlıurfa ilinin en kalabalık ilçelerinden biridir. İlçede yaklaşık 8 bin engelli vatandaş yaşamaktadır. Engelli vatandaşlarımızın büyük bir kesimi ilkokul mezunudur. Uzun zamandan beridir ilkokul mezunu engellilere sınav imkanı sağlanmamıştı.

Yapılan yeni duyuruda bu yıl ilk oklumezunu engellilere de sınav imkânı sağlanıyor. Yapılacak olan sınavla ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"2018-EKPSS Başvuruları başlamıştır.%40 ve üzeri Engeli olan en az ilkokul mezunu olan tüm Engellilerin memur olarak atanabilme imkanını sağlayan Engelli Kamu Personeli Sınavına başvurular:

http://www.osym.gov.tr/TR,13632/2018-ekpss-basvurulari-alinacak-06022018.html ÖSYM adresinde ve Aile Bakanlığında alınacaktır. 2 EKPSS sınavı 22 Nisan 2018 tarihinde saat 10.15'de. EKPSS için başvurular, 6-21 Şubat 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar (İlkokul ya da ortaokul mezunları) için başvurular 2-16 Mayıs 2018 tarihileri arasında yapılacaktır" açıklaması yapıldı.

Siverek engelliler derneği  başkanı Feridun Şenateş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"İlçemiz de yaklaşık 8 bin engelli vatandaşımız yaşıyor, engelli kardeşlerimizi açılan sınavlara hazırlamak amacıyla derneğimiz bünyesinde. EKPSS kursları açılıyor. İlçede  yaşayan engellilerimizin çoğu ilk ve orta okul mezunu kardeşlerimizdi amacımız engelli kardeşlerimizin istihdam edilmesidir bunun için il ve ilçe belediyeleriyle  diğer kamu kuruluşlarıyla diyalog halindeyiz istihdama yöneylik kurs çalışmalarımız devam ediyor ben tüm engelli kardeşlerime başarılar dilerim" dedi.

ECZACI KANAAT ÖNDERİ HASAN İZOL'DAN ENGELLİLERE DESTEK

Siverek'te yaşayan Engellilerle dayanışma içinde, olan Siverek engelliler derneğinin gönüllü üyesi olan Siverek kentinin genç kanaat öderi eczacı Hasan İzol yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

" Hükümetin ilkokul mezunu engelli kardeşlerimizi istihdama yönelik memurluk sınavı açması beni sevindirdi. Allah hiçbir insanımızı engelli yapması, şunu da unutmamak gerek hepimiz birer engeliyiz biz sağlıklı insanlar  olarak birer engelli adayıyız kimsenin garantisi yok, bunun içindir ki; biz sağlıklı insanlar ve kanat önderleri olarak sürekli engellilerle diyalog halinde olacağız ben, elimden geldiğince kardeşlerimi yardımcı olacağım, sınava girecek olanlar ile EKPSS kurslarına katılan kardeşlerimizin kırtasiye ihtiyaçları iğle sınava gideceklerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında kendilerine yardımcı olacağımı her zaman engellilerle dayanışma içinde bulunacağımın bilinmesini isterim şimdiden sınava gireceklere başarılar diliyorum" dedi

AdminAdmin