SİVEREK
Giriş Tarihi : 01-02-2017 23:44   Güncelleme : 01-02-2017 23:44

Siverek'ten Amerika'ya sert tepki

SİYAR DER Başkanı Ökenek: Dünya Müslümanlarının kendilerinden başka dostu yok!

Siverek'ten Amerika'ya sert tepki

Özel Haber Murat GÜYÜÇ - Amerika Birleşik Devletleri(ABD) yapılan Başkanlık seçimiyle iktidara gelen Donald Trump’un seçilmesi ve yemin ederek göreve başlamasının ardından Müslüman ülkelere karşı takındığı olumsuz ve düşmanca tutum tüm dünya ülkeleri ve özellikle Müslüman toplumlarda tepkiyle karşılandı.

Son olarak Amerika Birleşik devletleri Başkanını talimatıyla ve ırkçı siyasetiyle Müslüman olan 7 Ülkeye yapılan vize uygulaması ve ülkeye girişlerinin engellenmesi küçük bir çocuğa beş saat boyunca kelepçe takılması tepkilere neden oldu.

Dünyadan ABD’ye karşı yükseltilen mazlum seslerine bir tepki de Siverek’ten geldi. Yıllardır İlçede insani yardımlarıyla bilinen Siverek Yardımlaşma Derneği(SİYAR DER) Başkanı olan aynı zamanda mavi Marmara gazisi olan Cevdet Ökenek, dünya Müslümanları ve tüm mazlum Halkların birleşerek züllüme karşı birleşmeleri gerektiğin belirterek şunları kaydetti:

“ABD’de Trump’ın çıkardığı başkanlık kararnamesi ile özelde bazı Müslüman ülkelere genelde ise tüm Müslümanlara uygulanan ve insanlık dışı olan bu iğrenç uygulama kabul edilebilir değildir. En basiti ile aileleri parçalamaya yönelik olan bu kararname ABD’yi dünyada yalnızlığa itecektir. Üçüncü dünya ülkeleri ve Müslüman dernekleri canı istediğinde demokrasi getirme bahanesiyle işgal eden katliam yapan ve İslam ülkeleri üzerinde demokrasinin kılıcı gibi duran dünyanın yüz karası ABD’nin bahsettiği ve savunduğu demokrasiyi acaba yalnız Yahudi ve Hıristiyanlara verilmiş bir hak olarak mı görmektedir? Tarihi, kanlı soykırımlarla dolu olan ABD katlettiği milyonlarca Kızılderili’yi, Vietnamlı’yı demokrasi götürdüğü Afganistanlı, Iraklı, Suriyeli mazlumları biz unutmadık. Vicdan sahibi dünyalılar da unutmayacaktır. ABD yasak koyduğu ülkelerin insanlarının, ülkelerine girmesini istemiyorsa önce kendi elini ve katillerini o ülkelerden çekmelidir. Aslında Trump seçim sürecinde gerçek yüzünü göstermişti (En azından münafıklık etmemişti). Doğrusu Müslümanlara karşı cephe alan Trump’ın ABD’de yaşayan yaklaşık 5 milyon Müslüman’la ilgili planlarını da merak ediyorum. Trump ayağını denk almalı. Şunu iyi bilmeli ki, dünya ABD, İngiltere ve İsrail’den ibaret değildir. Dünya Müslümanlarının da uyanık olması ve birbirlerinden başka dostlarının olmadığını bilmeleri lazım. Dünya da geçen her günümüz bize gösteriyor ki: “Yalnız inananlar kardeştirler!” dedi.

AdminAdmin