SİVEREK
Giriş Tarihi : 22-07-2019 21:07   Güncelleme : 22-07-2019 21:07

STK'ların derdi fakültenin açık kalması

Öğrencilerin başta yurt sorunu olmak üzere sorunlarına çözüm arıyorlar

STK'ların derdi fakültenin açık kalması

Mahmut İZGÖR - Siverek'te yer alan tüm STK'larımızla beraber oluşturduğumuz Siverek Sivil Toplum Platformu ile beraber ilçemizde var olan problemlere birlikte çözüm üretmeye ve ortak hareket etme kararının ardından Uygulamalı Bilimler Fakültesine öğrenci kaydını kaydını yaptırmak için özel eğitim kurumlarının rehber öğretmenleriyle toplantı düzenlediler.

Yapılan çalışmalarını titizlikle yapılan çalışmaları aktaran STK platforumu başkanı Koçali Aymaz çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Siverek Sivil Toplum Platformu Yürütme Kurulunun eğitim grubu kentimiz Siverek'te yer alan özel Dershanelerin Yönetim ve Rehber Öğretmenlerini makamlarında ziyaret ederek Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesini sözlü ve afişlerle tanıtarak tercihler yapıldığında kentinde çalışıp okumak isteyen maddi durumu müsait olmayan örencileri Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslar Arası Ticaret ve Lojistik Bölümüne yönlendirilmeleri konusunda destekleri konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Dershane Yönetimleri ile Rehber Öğretmenlerimizin sıcak ilgileri Platform Üyeleri olarak bizleri son derece sevindirip mutlu etti.

Çalışmaların aksamadan devam ettiğine ilçenin gelişmesini isteyen herkesin çalışmalara katkı sunması gerektiğine dikkat çeken Aymaz sözlerine şöyle devam etti:

"Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü'nün tanıtımı için Fakülte Dekan Yrd. Dr.Ögretim üyesi Mehmet Ragıp Görgün, Dr.Öğretim Üyesi Selminaz Adıgüzel, Dr.Öğretim Üyesi Hasan Bardakçı, Sivilder fahri başkanı Sn. Koçali Aymaz, dershane rehber hocalarımız, Eğitim Bir Sen başkanı Sn. Fikret Arslanparçaı, Eğitim Sen Başkanı Kadir Kak, T. Eğitim Sen Başkanı Umut Buğdaycı , Terziler Odası Başkanı Mehmet Hanifi Ay, Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları dası Başkanı Hacı İnan,T. Gençlik Vakfı Başkanı Ramazan Lale ve Siverek FM Radyosunun sahibi, Sn.Adem Yüksekyol ile birlikte fakültemizde bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Fakülte Dekan Yrd. Dr.Öğretim Üyesi Mehmet Ragıp Görgün tarafından bölümün iş olanakları, sektör ile ilgili genel bilgiler, taban puanları hakkında bilgiler verildi. Yapılan toplantıda özellikle üzerinde durulan konu, fakültenin ve bölümün hem öğrenciler hem de Siverekli hemşehrilerimiz tarafından tanınmadığı idi. Bu noktada özellikle rehber hocalarımızın öğrencilerimizi bilgilendirmeleri ve tanıtmaları bölümün iş imkanları olan iyi bir alternatif olduğunu öğrencilerimize aktarması istirham edildi. Yurt konusunun kısa süre içinde çözüleceği bu konuda çalışmaların devam ettiği hocalarımıza aktarıldı. Yeni bölümlerin açılması için çalışmalar yapıldığı açılacak ikinci bölümün "Sosyal Hizmet" bölümü olacağı aktarıldı" dedi.

Daha sonra  toplantının  ardından  soru cevap bölümüne geçildi,ı fakültenin  akademisiyenleri,tarafından  sorulara cevap verilerek toplantı sona erdi.

AdminAdmin