SİVEREK
Giriş Tarihi : 17-04-2019 00:56   Güncelleme : 17-04-2019 00:56

Suriyeli Rana, yaşadıklarını resimle anlattı

Suriyeli Rana, yaşadıklarını resimle anlattı

Mahmut İZGÖR - Siverek’te yaşayan 9 yaşındaki Rana, Suriyeli çocukların Türkiye'de güvende olduklarını, çizdiği resimle anlattı.

Kale Mahallesi'ndeki İsmet Paşa İlkokulu 2. sınıf öğrencisi olan Rana El Uveyşi, ülkesinde devam eden iç savaşın acı yüzünü çizdiği resimlere yansıttı.

Çizdiği resimlerde Rakka'da yaşadıkları dönemde uçakların bıraktığı bombaları resmeden küçük ressam, Türk Bayrağı altındaki çocukların mutluluğunu anlattı.

Aynı zamanda okuldaki başarısıyla da dikkat çeken Rana El Uveyşi, öğretmenleri ve sınıf arkadaşları tarafından da sevilen bir öğrenci olarak ön plana çıkıyor.

Suriye'de iken çok korktuklarını belirten Rana El Uveyşi, "Uçaklar üzerimize bomba atıyorlardı, çok korkuyorduk ve Türkiye'ye geldik. Savaştan kurtulmak istedik ve Türkiye'ye geldik. Çocuklar Türk Bayrağının altında korunuyor ve bombalardan kurtuluyor. Türkiye'ye gelerek bombalardan kurtulduk. Daha sonra da okula başladık. Ben Türkiye'yi, insanları, Türk Bayrağını seviyorum. Öğretmen ve arkadaşlarımı da çok seviyorum." diye konuştu.

Sınıf öğretmeni Yılmaz Aşkın ise öğrencisinin çok başarılı ve saygılı olduğunu söyleyerek, "Geçen gün çizdiği bir resim dikkatimi çekti. Konuyu okul idaremiz ile paylaştım ve resim birçok kişinin dikkatini çekti. Kendisine sorunca Suriye'de yaşadığı travmayı ve dramları anlattı bize. Genel olarak çocuklardan beklenen resimler küçük ev resimleri olur ama Rana çizdiği resimle dünyaya büyük bir mesaj verdi. Yaşanan dramla birlikte Türkiye'ye sığınmalarını ve bununla beraber dünyaya kardeşlik ve dostluk mesajı verdi ki bu çok önemliydi. Bu bizi çok mutlu etti." dedi.

Rana'nın Suriye'de yaşadıklarını da anlattığını dile getiren Aşkın, şunları söyledi:

"Bombalardan kaçarak Türkiye'ye geldiklerini ve Türk bayrağı altında mutlu ve huzurlu günler yaşadıklarını söyledi."

AdminAdmin