SİVEREK
Giriş Tarihi : 03-10-2020 00:46   Güncelleme : 03-10-2020 00:46

Suriyeli vatandaş insanlık dersi verdi

Suriyeli vatandaş insanlık dersi verdi

Mahmut İZGÖR - Siverek’te ikamet eden Suriyeli genç Kusay ELLUZ (23) akşam saatlerinde eve gittiği sırada kaldırımda içerisinde çok sayıda telefon ve borç defterinin bulunduğu çantayı sahibine teslim ederek insanlık dersi verdi.

Suat Karataş Caddesi üzerinde telefon satıcılığı yapan esnaf dükkânını kapattığı sırada kaldırıma bıraktığı çantayı unutarak eve gitti. Bir süre sonra çantanın kaybolduğunu fark eden dükkân sahibi Şahin Irmak (35) koşarak dükkânın yolunu tuttu. Aradan bir saat geçmesine rağmen çantayı bulamayan Irmak'a tanıdığı biri tarafından çantanın kendisinde olduğunu gelip alması için kendisini beklediğini belirtmesi üzerine arkadaşının yanına gitti.

Koşarak arkadaşının yanı giden Şahin Irmak çantaya kavuştu, çantanın bir Suriyeli genç tarafından bulunarak kendisine teslim edildiğini duyunca duygulandı.

Bu hareketten dolayı çok duygulandığını belirten Şahin Irmak şunları kaydetti.''Dün akşam evime gitmek için dükkânı toparlayarak dışarı çıktım dükkânımı kapatırken dalgınlıkla içerisinde çok sayıda telefon ve borç defterimin bulunduğu çantayı dükkânın önünde unuttum. Çantamın kaybolduğunu sonradan fark ettim dükkâna geldim aradım bulamadım, bir süre sonra bir arkadaşım beni aradı bir şeyler kaybettin mi sorusunu sorunca bende çanta dedim arkadaşın yanına gittiğimde Suriyeli gencin gelip bunu tanıyor musun diyerek çantayı bırakıp gitmiş, bende bu genci arayarak buldum işyerime davet ettim. Bu Suriyeli genç kardeşimiz bize insanlığın ölmediğini gösterdi kendisine minnettarım, ondan olmasaydı bir yıl çalışsaydım bile bu borçları kapatmam imkânsızdı, çanta içerisinde 100 bin TL değerinde telefon ve 40 bin TL'de alacaklı borç defterim vardı. Bizim Suriyeli vatandaşlara bakış açımızı değiştirmemiz lazım, en azından bende bu algı kardeşimizin yaptığı bu hareketten sonra kesinlikle değişti. Kardeşimin anne ve babasının ellerinden öpüyorum böyle bir çocuğu yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun''dedi.

Suriyeli genç Kusay; İnsanlık görevimi yerine getirdim

Suriyeli Genç Kusay ELLUZ (23) ise hiç tereddüt etmeden sahibini aramaya başladığını belirterek duygularını şöyle dile getirdi.''akşam evden çıkarak çarşıya indim, caddeden geçerken siyah bir çantanın kaldırımda olduğunu gördüm, ilk seferde korktum bir süre sonra işim bitti geri döndüğümde çanta yine aynı yerindeydi elime alarak kontrol ettim içerisinde çok sayıda telefon ve defter vardı. Çok korktum ne yapacam diye korktuğum için polise de gidemedim. Bir cadde ileride bir esnafa giderek yardım istedim meğerse arkadaşıymış telefon açtıktan sonra bende evime gittim. Sabah olunca çantanın sahibi bana ulaştı, dükkâna davet etti çok sevindim. Ben insanlık görevimi yerine getirdim. Ben ailemden böyle kötü alışkanlıklar görmedim bize de yakışmaz zaten, çok şükür hiçbir maddi beklentimde yoktur'' dedi.

İşyerinde bir araya gelen Suriyeli genç ve telefoncu esnaf bir süre sohbet ederek dükkândan ayrıldı.

AdminAdmin