SİVEREK
Giriş Tarihi : 02-05-2019 00:42   Güncelleme : 02-05-2019 00:42

Tarım işçilerinin göçü başladı

Tarım işçileri Ramazan ayını ve bayramı tarlada karşılayacak

Tarım işçilerinin göçü başladı

Mahmut İZGÖR - Sanayinin olmadığı Türkiye ortalamasının çok üstünde işsizlerin yaşadığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde her yıl yaklaşık 35 bin insan tarım alanlarında çalışmak üzere ilçeden ayrılıyorlar. Bazen 6 ay gibi uzun bir süre tarlada kalan tarım işçileri Ramazan ayını ve Ramazan bayramını bu yıl tarlada çalışarak karşılayacaklar.

Başta Çukurova olmak üzere Türkiye'nin birçok iline tarım işçisi götürdüğünü belirten işçi elçisi ramazan Beden yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Her yıl binlerce insanımız kadın erkek çocuk ilçenin dışında çalışmak için gidiyor.  Bunların arasında öğrencilerde var, tarım işçisi ailelere okullara dilekçe yazarak çocuklarının eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalıyorlar bu çocuklar bağ bahçe ve pamuk toplama işlerinde çalışıyorlar. Eğer Siverek'te iş imkânı olsa bu insanlar memleketinden ayılmaz çocuklarının eğitimini yarıda bırakmaz Siverek'te sanayi gelişmedikçe bu aileler her yıl 6 ay şehirlerinden uzak kalacaklar. Tarım işçileri bu ramazan ayını ve bayramını tarlada karşılayacaklar" dedi.

AdminAdmin