SİVEREK
Giriş Tarihi : 22-02-2017 23:13   Güncelleme : 22-02-2017 23:13

Topraksız köylülerin devletten toprak talebi

Üç köyün sakinleri ellerinde Türk Bayraklarıyla Cumhurbaşkanına seslendi

Topraksız köylülerin devletten toprak talebi

Haber Merkezi - Siverek’e bağlı İlçeye 35 km. uzakta bulunan birbirine komşu olan Dönemeç, Küçükçatlı, Cinhisar köylerinde yaşayan devlettin arazilerini 40 yıldan beridir kira ödeyerek ekip biçen köylüler yıllardır geçim kaynakları olan toprakların kendilerinden alınıp başkasına verilmek istediğini iddia ederek açıklamada bulundular.

Dönemeç köyünde bir arya gelen kadın ve erkeklerden oluşan yaklaşık 250 kişi ellerinde Türk bayrakları ve traktörleriyle  kendilerinden alınmak istedikleri  iddia edilen topraklar üzerinde  yetkililere seslerini duyurmaya çalıştılar.

1970 Yıllarında  yapılan toprak reformumu ile şahısların elinde  bulunan fazıla arazilere  devlet  el koydu.

El konulan  topraklar  köyde yaşayan  topraksız yoksul köylülere  kiraya verilerek  köylülerin faydasına sunuldu. 40 Yıldır 250 ailenin elinde bulunan 18 Bin dönüm araziden  yaklaşık 250 beş yüzü kişi  geçimini yaptığına  dikkat çeken Dönemç köyü Muhtarı Mahmut Hatipoğlu  yaptığı  açıklamada  şunları kaydetti" Yoksul köylüler  40 yıldan beridir  bu toprakları işliyor. Başbakanımıza Cumhurbaşkanımıza, Tarım  Bakanımıza   sesleniyorum. Elimizde  bulunan  arazileri elimizden alıp  kırk yıl önce toprak reformuyla  bize verilen   bir haktır  bu hak elimizden alınması"

Elerinde  Kaymakamlık ve İl Milli Emlak müdürlüğünün  verdiği  raporlar olduğunu, bu raporlarda elimizde bulunan toprakların  elimizden alınmamasının bölgede  kargaşaya neden olacağını  illeri süren  Mehmet Eyim" dedelerimizden beridir   bu  arazilerde   yaşıyoruz elimizde  raporumuz var  devletin  bu arazileri bize  satmasını talep ediyoruz. Elimizde Maliye  kayıtlarımız   var 40 yıldır  bu arazilerin her yıl  düzenli kira bedelini devlete veriyoruz ,gidecek bir yerimiz yok " dedi.

Köy sakinlerinden Ceylan Eyim  yetkililere   seslenerek  devlet  yetkililerinden  kendilerine sahip çıkılmasını  istedi.

AdminAdmin