ŞANLIURFA
Giriş Tarihi : 16-07-2018 19:58   Güncelleme : 16-07-2018 19:58

Türk Kızılay’ından 15 Temmuz gecesi kek, meyve suyu, su ikramı

Türk Kızılay’ından 15 Temmuz gecesi kek, meyve suyu, su ikramı

‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 2. yıl dönümünde dünyanın bazı ülkelerinde ve ülkemiz genelinde olduğu gibi Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde de anma törenleri düzenlenerek şehitlerimiz, gazilerimiz anıldı. Anma gecesi sabah namazının topluca kılınmasıyla sona erdi.

15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Zaferi’nin 2. yıl dönümünde, ülkenin dört bir yanında milletçe büyük bir gurur yaşandığını ve zaferin coşkuyla idrak edildiğini belirten Türk Kızılayı Şanlıurfa Toplum Merkezi Yönetici Vekili Kasım TAŞ, 15 Temmuz gecesi Türk Kızılayı Şanlıurfa Toplum Merkezi olarak tüm personelimizle alanda Toplum Merkezimizin faaliyetlerini anlattıklarını, hemde Kızılay Şanlıurfa Şubenin Kek-Meyve suyu ve su dağıtımında yardımcı olduklarını söyledi.

15 Temmuz gecesi olanları unutmayacağız, unutturmayacağız

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dedikleri gibi; “Şehit yakınlarımızın ağzından dökülen, ‘Evlatsız olunur, vatansız olunmaz’ cümlesi, milletimizin metanetinin yanı sıra fedakârlığının da sembolüdür. FETÖ’nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canı pahasına mücadele ederek iradesine sahip çıkmış, vatanına namahrem elinin değmesine müsaade etmemiştir. Bu millet, FETÖ aracılığıyla Türkiye’nin hizaya sokulmasına, terbiye edilmesine, müstemlekecilerin uydusu haline getirilmesine izin vermemiştir. Türk halkı, tıpkı Çanakkale’de ve İstiklal Harbi’nde olduğu gibi, birilerinin mandası olmayı reddetmiştir. 15 Temmuz, sadece FETÖ’cülere değil, aynı zamanda tüm darbecilere, darbe heveslilerine, terör örgütlerine ve onların arkasındaki güçlere verilen en net cevaptır. Biz Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Zazasıyla, Lazıyla, Çerkeziyle bu coğrafyada kardeşçe yaşayan insanlar olarak 15 Temmuz gecesi olanları unutmayacağız, unutturmayacağız. Bu arada kalkışmaya yeltenen vatan hainlerini ve onların destekçilerini de unutmayacağız. Vatan namustur diyerek her yıl 15 Temmuz’da anma törenleri düzenlenecek ve gelecek nesillere aktarmış olacağız” diyen Türk Kızılayı Şanlıurfa Toplum Merkezi Yönetici Vekili Kasım TAŞ, 15 Temmuz şehit ve gazilerini bir kere daha andıklarını, onları hiç unutmayacaklarını belirtti.

Toplum merkezinin icraatları sürüyor

Toplum merkezi icraatlarından da bahseden Türk Kızılayı Şanlıurfa Toplum Merkezi Yönetici Vekili Kasım TAŞ, “Türk Kızılayı Şanlıurfa Toplum Merkezi olarak gerek yerel halkımıza gerekse Suriyeli ve bir çok ülkeden gelen sığınmacılara, mültecilere psikososyal destek vererek Koruma' da 11.847, Geçim Kaynağını Geliştirme' de 2.020, Çocuk ve Gençlik faaliyetlerinde 7.703, Sosyal, Kültürel ve Uyum' da 4.113, Psikososyal Destek ve Sağlık hizmetlerinde 8.261 toplamda Aralık 2017' ye kadar 33.944 sayıya ulaşmış durumdayız. Toplum Merkezi olarak 3 ana birimimiz olan Koruma, Uyum ve Geçim Kaynağını Geliştirme, Psikososyal Destek ve Sağlık alanında hizmet veriyoruz. Bugüne kadar 37,591 tekil sayıya ulaşmış durumdayız. Bundan sonrada bu hizmetlerimizi devam ettirerek Suriyeli ve yerel halkın kaynaşması ve uyumu için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu./Haber Merkezi

AdminAdmin