SİVEREK
Giriş Tarihi : 29-10-2019 19:00   Güncelleme : 29-10-2019 19:06

Türkiye Cumhuriyeti 96 yaşında

Türkiye Cumhuriyeti 96 yaşında

Mahmut İZGÖR - Cumhuriyetin 96. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yapılan etkinlikler kapsamında ilk program Siverek Kaymakamlığında düzenlendi.

Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, beraberinde Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın ve 107. Topçu Alayı Komutan Vekili Albay Süreyya Andıç ile tebrikleri kabul etti.

Siverek Kültür Merkezi’nde düzenlenen program ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra konuşan Kaymakam Mustafa Çiftçiler, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Cumhuriyetin getirdiği yenilikler atılımların Türk milletine yeni ufuklar açtığını belirten Çiftçiler, “Cumhuriyet ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza katkı sağlayarak tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olmuştur. Ülkemiz ilerleyen demokrasisi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu ve zengin insan kaynağı ile uluslararası alanda giderek daha saygın bir konum kazanmaktadır. Muhakkak ki bu gücü milletinden alan demokratik cumhuriyet rejiminin olması önemli bir rol oynamıştır.” dedi.

Cumhuriyet rejiminin sadece bir yönetim şekli olmadığını vurgulayan Çiftçiler, şunları söyledi: “Aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyetin ilanı milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir. Cumhuriyetimizi koruyacak, yaşatacak ve ülkesine sahip çıkacak gençlerin elinde şekilleneceği kıymetli öğretmenlerimiz, geleceğimiz sizin elinizde büyümektedir. Sizlerden ilim, irfan ve ahlak sahibi, inancına, tarihine, kültürüne, milletine ve bütün insanlığa karşı görevini bilen, yerine getirmeye çalışan bir gençlik yetiştirmeniz beklenmektedir. Bunun yanında gençlerimizin zihinlerinde yurttaşlık bilinci, ülkesine ve milletine karşı sorumluluk bilincini de yerleştirerek aklı hür, vicdanını hür nesiller yetiştireceğinize şüphemiz yoktur.”

Konuşmasında öğrencilere de seslenen Kaymakam Mustafa Çiftçiler, “Sevgili gençler, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘yükselen yeni nesil cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz’ diyerek cumhuriyeti siz gençlere emanet etmiştir. Bu büyük sorumluluğun bilincinde olan gençlerimizin tarihimizden ve değerlerimizden aldığı güç ve ilhamla ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımak için gayret edeceklerini olan inancımız tamdır. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye hayalini yaşatarak geleceğe taşıyacak geleceğimizin teminatı, umudumuz en büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Gençlerine güvenen ve onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini sürdürebilirler. Sizlerin milli ideallerinin peşinden kararlılıkla giden milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli birer birey olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Gönülleri kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan sizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız. Birbirimizi geçmişte olduğu gibi bugün de gelecekte de muhafaza edeceğiz. Birlik ve bütünlüğümüze, demokrasimize, aşımıza, kardeşliğimize sahip çıkmaya, cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü tartışmanın üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimize rahmet ve şükranla anıyor, Siverekli hemşehrilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Program, Çiftçiler’in konuşmasının ardından cumhuriyet konulu sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Gürakar Ortaokulu korosunun 29 Ekim Cumhuriyet şarkıları ve Türk Telekom Anadolu Lisesi korosunun 29 Ekim marşlarını seslendirdiği program, Abdulkadir Karahan Fen Lisesi öğrencileri Serhat Savaş, Ahsen Dilek ve Abdulkadir Karahan Fen Lisesi öğrencisi İpek Seçer şiir okumasıyla sürdü.

Yaklaşık iki saat süren program, müzik öğretmenleri ve koronun seslendirdiği ‘milletin duası’ türküsüyle sona erdi.

AdminAdmin