SİVEREK
Giriş Tarihi : 04-09-2019 19:53   Güncelleme : 04-09-2019 19:53

Üvey çocukları tarafından dört çocuğuyla sokağa atılan anne yardım bekliyor

Üvey çocukları tarafından dört çocuğuyla sokağa atılan anne yardım bekliyor

Mahmut İZGÖR - Siverek Gülabibey mahallesinde yaşayan dört çocuklu bir anne eşi öldükten bir müddet sonra üvey çocukları tarafından evinden zorla çıkarıldığı iddia etti. En büyüğü 12, en küçüğü üç yaşında olan dört çocuklu annenin dramı göz yaşartıyor.

Çevredekiler tarafından toprak çatılı yıkık bir eve geçici olarak yerleştirilen ailenin çocukları toprak çatısı dökülen eve çocuklar korkudan giremiyor.

Yaşananların bir insanlık dramı olduğunu belirten Mahalle sakinleri ailenin başını sokacağı bir ev bulunması için yetkililerden yardım bekliyorlar.

İki yıl önce eşinin vefat ettiğini belirten Müyesser Korkmazoğlu, yaptığı açıklamada şunları kaydetti, üvey çocuklarım tarafından dört çocuğumla beraber sokağa atıldım. Küçük oğlum hasta nereye gideceğimi bilmiyorum, şu anda geçici olarak dökülmek üzere olan bir toprak çatılı eve yerelleştirildik, vatandaşlardan bize yardımcı olmalarını bekliyoruz" dedi.

Okulların açılmasına bir hafta kala Korkmazoğlu kardeşler Esra 12, Aysun 10, Havva 8, çanta ve elbiseleri olmadığı için okula gidemeyecek. En küçük kardeş İbrahim Halil Korkmazoğlu(3) ise çok hasta. Evde bulunan eski buzdolabında bir lokma gıda bile yok. Buzdolabına mutfak gereçleri yerleştirilmiş.

Mahalle muhtarı İbrahim Çetin Bey, ailenin durumunu mahalle sakinleri tarafından kendisine iletildiğini belirterek şunları kaydetti:

"Geldim ailenin durumu içler acısı, çok perişan bir haldeydiler, aileye yardımcı olmak amacıyla sizlere haber verdim evde gıda yok yaşanacak bir ortam yok aileye devletimizden hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum"

AdminAdmin