SİVEREK
Giriş Tarihi : 03-07-2018 19:24   Güncelleme : 03-07-2018 19:24

Yaşamın önünde hiçbir şey engel değil

Görme engelli çocuklar okuma-yazma öğrenerek engelleri aşıyor

Yaşamın önünde hiçbir şey engel değil

Mahmut İZGÖR - Siverek’te açılan kursa katılan bir grup görme engelli öğrenci okuma yazma öğreniyor.

Halk Eğitim Merkezi'nce açılan kursa katılan 5 görme engelli öğrenci, Braille alfabesiyle yazılmış kitaplarla eğitim alarak okuma ve yazma öğreniyor. Yaklaşık bir ay süren kurs sonunda 1. kademe katılım belgesi verileceği belirtilirken 2. kademe için öğrencilerin eğitimlerine Şanlıurfa'da devam edeceği bildirildi.

Gazi Üniversitesi, Görme Engelliler Öğretmenliği yapan Habib Sincar, görme engelli ailelerin okuma yazma konusunda duyarlı olmaları gerektiğini belirterek, "Kursun yanı sıra Mehmetçik İlköğretim okulunda da öğretmenlik yapıyorum. Halk Eğitim Merkezimiz ile birlikte hem ailelere hem görme engelli öğrencilerimize yönelik bir kurs açtık. Amacımız öğrencilerimizin okuma yazma hızını arttırıp okuduklarını anlama becerilerini geliştirmektir." dedi.

Ailelere yönelik ise kursu bireysel okur yazarlık amacıyla açtıklarını dile getiren Sincar, "Bazı aileler öğrencilerimiz ile birlikte katılmaya çalıştı. Kursumuz gayet verimli oldu, özellikle ailelere çağrı yapmak isterim. Siverek ve cibarında yaşayan ailelerin görme güçlüğü çeken çocukları varsa Mehmetçik İlköğretim okulundaki sınıfımıza kayıt yaptırabilirler. Şanlıurfa'da ise görme engelliler okulu bulunuyor ki 1. ve 2. kademe sınıfları mevcuttur. 1. kademeyi bitiren öğrenci 2. kademe de görme kaybı yaşıyorsa çocuklarını oradaki okula yönlendirebilirler. Görme engelli çocukları bulunan ailelere çocukları ihmal etmemelerini öneriyorum" diye konuştu.

9 yaşında görme engelli öğrenci Berat Boynukara ise kursa katılarak okuma ve yazmayı öğrendiğini, her geçen gün okumasının daha iyiye gittiğini söyledi.

AdminAdmin