SİVEREK
Giriş Tarihi : 30-05-2019 17:32   Güncelleme : 30-05-2019 17:32

Yeniden Refah Partisi'nden Kadir Gecesi mesajı

Yeniden Refah Partisi Siverek İlçe Başkanı Şaban Çulcu, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yeniden Refah Partisi'nden Kadir Gecesi mesajı

Mahmut İZGÖR - Ramazan ayının mübarek olduğunu belirten Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Şaban Çulcu, ayın başının rahmet, ortasının mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olduğunu dile getirdi.

İslam coğrafyasının Ramazan ayında da hüzünlü olduğunu ifade eden Başkan Şaban Çulcu, şunları söyledi:

"İslâm coğrafyası ve insanlığın bir kısmının huzur içinde istifade etmeye gayret ettiği bu kutlu zamanda, çeşitli dayanılmaz acılara duçar olan, evlerinden yurtlarından sürülmüş, yetim ve öksüz kalmış, yiyecek bir dilim ekmeğe muhtaç hale düşürülmüş, günlerce iftar sahur yapacak bir lokma bulamayan kardeşlerimizin de yaşadığı bir Ramazan yaşıyoruz."

Kur'an-ı Kerim'de Kadir gecesinin öneminin anlatıldığını söyleyen Çulcu, "1000 aydan daha hayırlı olduğu, mutlak bir gerçek olarak Ayet-i Kerîme'de ifade edilen Kadir Gecesi ise; temizlenme, bağışlanma ve yenilenme için eşsiz bir fırsattır. Biz insanoğlu olarak kötünün yerine iyiyi, zararlının yerine faydalıyı, yanlışın yerine doğruyu, zulmün yerine adâleti hâkim kılmakla memur edilmiş ve imtihan olunan yaratılmışların içerisinde bu nedenle en şerefli olan varlıklarız. Bu şana ve dahi şerefe yaraşır biçimde bizim için bir imtihan vesilesi kılınan yukarıda yazılı vazifelerimizi hakkıyla yerine getirebilmek için bu gece her zamankinden daha çok niyazda bulunacağız." diye konuştu.

Mesajının son kısmında ayetlerden örnek veren Şaban Çulcu, şunları kaydetti:

"Size ne oldu da Allah yolunda ve "Rabbimiz! Bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!" diyen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda mücadele etmiyorsunuz! (Nisa Süresi 75. Ayet)" emri gereğince en yakın zamanda tüm mazlumlar, ezilenler, acılar içinde bırakılanlara kurtarıcı bir el uzatmak üzere bize gereken yetkileri, çalışma güç ve azmini vermesi için dua edeceğiz. Bu ilahî lütfa mazhar olmak için canla-başla çalışacağız. Bu vesile ile idrak ettiğimiz Mübarek Kadir Gecesi'nin tüm İslâm Âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını niyaz ederim."

AdminAdmin