SİVEREK
Giriş Tarihi : 13-05-2019 16:41   Güncelleme : 13-05-2019 16:41

Yerel basına konulan ambargoyu Belediye Başkanı Aydın kaldırdı

Yerel gazeteler tekrar belediye çalışanlarına dağıtılmaya başlandı

Yerel basına konulan ambargoyu Belediye Başkanı Aydın kaldırdı

Mahmut İZGÖR - Eski Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile gazeteciler arasında sayıştayın haberi üzerine yaşanan tartışma sonucu gazeteciler düzenlenen basın toplantısını terk etmişti.

Tartışmanın ardından eski belediye Başkanının talimatıyla ilçede yayın yapan 94 yılık İrfan Gazetesi ile Hedef gazeteleri Belediye binasına sokulmamış abonelikleri iptal edilmişti.

Demokrasinin olmazsa olmazlarından olan bir kentin kalkınması, gelişmesi için çabalayan yerel basına konulan ambargoyu kaldırıldı.

Siverek Halkının büyük bir oy çokluğuyla Belediye Başkanı Seçtiği Şeyhmus Aydın ilgili birimlere talimat vererek yerel basına uygulanan ambargonun kaldırılmasını istedi.

YEREL GAZETELERE UYGULANAN AMBARGOYU BELEDİYE BAŞKANI AYDIN KALDIRDI

Maddi ve manevi olarak mağdur edilen iki yerel gazete tekrardan belediye birimlerine dağıtılmaya başlandı.

İrfan gazetesi ve Hedef Gazetesi çalışanları, "Yerel gazetelere eski Belediye Başkanı döneminde uygulanan ambargonun kalkmasında emeği geçen Belediye Başkanımız Şeyhmus Aydın'a, Özel Kalem Müdürü Hasan Karakaş'a Belediye Başkan yardımcımız Ali Gelener'e Belediye Basın Yayın Halkla İlişkiler müdürü Mahmut Bahçıvan'a iki gazete adına, demokrasi ve haber alma özgürlüğüne verdikleri değerden dolayı teşekkür ederiz.

AdminAdmin