SİVEREK
Giriş Tarihi : 02-04-2017 21:28   Güncelleme : 02-04-2017 21:28

"Yetim gülerse dünya güler" yetim buluşması Siverek'te yapıldı

İHH'ın düzenlediği etkinlikte bir araya gelip doyasıya eğlendi

Haber Merkezi - İnsan hak ve hürriyetler insani yardım vakfı (İHH) Siverek ilçesinde Belediyenin yemek ve ulaşım desteği verdiği Siverek Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle  "Yetim gülerse dünya güler" yetim buluşması etkinliği düzenlendi.

Şanlıurfa İHH temsilciliği tarafından ilçenin Fırat mahallesinde bulunan şehirlerarası otogarın içinde bulunan lunaparkta düzenlenen etkinlikte 200 yetim çocuk aileleriyle birlikte etkinliğe katılarak doyasıya eğlendiler.

Düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, belediye Başkanı Resul Yılmaz, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Çeşitli yaş gurubuna mensup 200 yetim lunaparkta bulunan dönme dolap, çarpışan arabalar ile çeşitli oyuncaklara binerek keyfili vakit geçirdiler. Yetimler daha sonra katılımcılar ile milletvekili Gülpınar ile birlikte yemek yediler.

Yemeğin ardından Belediye Başkanı Resul Yılmaz, İHH yetkilileri ve katılımcılara yetim çocuklara oyuncak dağıttı.

İHH Şanlıurfa yetkilisi Eyüp Yaşar yaptığı açıklamada İHH'in Dünya çapında yaptığı yetim buluşmalarına dikkat çekerek şunları kaydetti:

" İHH olarak bu gün Siverek'te yetim gülerse dünya güzel etkinliği kapsamında yetimlerimizle bir araya geldik Siverek farlı bir uygulama yaparak bu yıl etkinliği bir lunaparkta düzenliyor emeği geçen herkese teşekkür erdim"

İHH Siverek temsilcisi Ramazan Baylan yaptığı açıklamada, yetim gülerse dünya güler etkinliği kapsamında ilk kez bir lunaparkta çocukların eğlendiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

" Yetimlerimizin sevinç çığlıkları bizi mutlu ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Yetimlerle birlikte yemek iyen Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar yetimlere toplumun sahip çıkmasının önemine değinerek şunları kaydetti:

" Bizi manevi yönden tatmin  eden en önemli faaliyetlerden biri  İHH yetkilileri  davetiyle böyle manevi  hazzı duydum buna iştirak etmekten memnuluk duydum. Bizler Allah'u talanlın emrettiği  gibi yüce kuranda da emir  ettiği gibi, anneye,babaya fakire  fukaraya tabi en başta  yetimlerimize   sahip çıkmalıyız. Buy gün burada, sadece  bir gün değil sürekli icra edilen bir faaliyetin bu gün resmi bir  faaliyeti olarak düşünmek lazım, çünkü İHH üzerine düşeni fazlasıyla   yapıyor, bizlerde  elimizden geldiğince  destek  vermeye çalışıyoruz, bundan sonrada  desteklerimiz devam edecek  emeği geçenlere  teşekkür ediyoruz" dedi.  

Yaklaşık  üç saat süren  etkinliğin ardından İHH yetim ailelere   gıda paketi yardımında   bulundu.

AdminAdmin