SİVEREK
Giriş Tarihi : 24-11-2019 23:30   Güncelleme : 24-11-2019 23:30

Yirmi birinci asıra yakışmayan görüntüler

Siverekli köylülerin yol ve su çilesi devam ediyor

Yirmi birinci asıra yakışmayan görüntüler

Mahmut İZGÖR- Siverek’e bağlı Zincirli Çay kırsal Mahallesinin yaşadığı yaşam yırımı birinci aşıra yakışmayan görüntüler olduğunu söyleyen kadınlar eşeklerle su taşımaya yol çilesine son verilmesini istediler.

Siverek ilçe merkezine yaklaşık 30 Km uzak bulunan, yüzlerce insanın yaşadığı Zincirliçay kırsal Mahallesine bağlı Gökçetaş sokakta yaşayan insanlar kara yoluyla olan bağlantı yollarını 3 Km mesafesini karalarında para toplayarak yapmışlar.

MUHTAR KIRTAY :" YÜZ YILDIR EŞEKSIRTIYLA SU TAŞIYORUZ"

Mahalle muhtarı İlhan Kırtay yaptığı açıklamada 100 yıldır eşeklerle su taşıdığına dikkat çekerek şunları kaydetti" Yüz yıldır insanlarımız köyden 1 Km uzakta bulunan yağmur ve kar suyuyla dolan kuyudan içme suyu taşıyorlar. Eski Belediye Başkanı döneminde içme suyu gedik projesi kapsamında yüz yıldır susuz olan kırsal mahallemize ve sokaklarına su gelecekti. Projeye ara verildi yedi kez ihalesi yapılan proje iptal edildi. Bu projenin tamamlanıp bir an önce suya kavuşmak istiyoruz. Çektiğimiz bu su çilesine bir son verilmesini istiyoruz.

BÜYÜKŞEHİR YETKİLİLERİNİ CİMER'E ŞİKÂYET ETTİ

Muhtar Kırtay, Kış aylarında yolun geçit vermediğini taşımalı kapsamında eğitimlerini aksadığına dikkat çekerek şunları kaydetti"  mahalle sakinlerinden para topladım yola malzeme döktüm, belediyenin amadem imkânları yok malzemeyi biz dökelim diyerek 3 Km yola malzeme döktüm. Belediye Başkan yardımcılarını ilgili birimleri ardımı. Mana greyder ile silinir gönderip yolumu yapacaklarını söylemelerine rağmen bu güne kadar sorunum çözülmedi. Belediye Başkan yardımcıları artık telefonuma cevap vermeyince durumu ÇİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) Büyükşehir Belediyesi yetkililerini şikâyet ettim.

SORUNUMUZ ÇÖZÜLMESE SU TAŞIDIĞIMIZ EŞEKLERİMİZLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN ÖNÜNDE KADINLARIMIZLA BİRLİKTE OTURACAĞIZ

Sorun çözülmese su taşıdığımız eşekleri bir pikaba koyup Büyükşehir belediyesinin önüne götüreceğiz. Bir ihale yedi kez iptal olmaz bu ihale devam etseydi şimdi su sorunu yaşamayacaktık" dedi.

KADINLARIN SU FERYADI

Zincirliçay Gökçe taş sokağında yaşayan kadınlar çektikleri çilenin bu aşıra yakışmadığına haykırarak şunları kaydettiler " önümüz kış ayı kuyunun çevresi buz kesiyor sutaşıma adeta çile oluyor, bizde insanız bu kirli su yüzünden çocuklarımız hastalanıyor. Derdimize derman bulunmazsa su vidolarımızı alıp Büyükşehir Belediye Başkanlığının önünde oturacağız, su yüzünden canımızdan bezdik" açıklamasında bulundular.

KIRSAL MAHALLE HALKINDAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYNELABDİN BEYAZGÜL'E AÇIK MEKTUP..

"Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım halimizi görün bu yüzyılda hala suyumuz yok. Eşeksırtında su taşıyoruz. 2 sene önce Cumhurbaşkanımız Gedik içme suyu için hibe para buldu. Gel gör ki para var. Ama su hala yok. Sorduğumuzda ihale diyorlar. Fakat bir türlü bu ihale sonuçlanmıyor. Diyeceğimiz o ki hani deseler Belediyenin öz kaynağı yok bir nebze anlayacağız. Hibe para var. Ancak bunu kullanacak. Yıllardır devam eden sorunumuza merhem olacak bu işi sonuçlandıracak bürokrat yok. Başkanım bu para kullanılmasa boşu boşuna heba olacak. Başkanım sizden isteğimiz bu sıkıntılı süreçte bu hibe parasını Allah aşkına yatırıma çevirip yıllarca susuz kalan köylerimizin ihtiyacını gidermenizdir. Artık ŞUSKİ'ye sorduğumuzda ihalenin iptal olduğunu duymak istemiyoruz. Beceremiyorlarsa mümkünse bunu yapabilecek bir yerlere yaptırın. Saygılar sunarız" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin