TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 18-12-2017 21:41   Güncelleme : 18-12-2017 21:41

Dinlenme günleri olan hafta sonunda sıra boyadılar

Dinlenme günleri olan hafta sonunda sıra boyadılar

Siverek’te görev yapan bir grup gönüllü öğretmen dinlenme günleri olan hafta sonu kırsal mahallede sıra ve masa boyadı.

İlçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan Yoğunca ilk ve ortaokulundaki yıpranmış sıra ve masaları okul bahçesine taşıyan 20 kişilik gönüllü öğretmen grubu, sıra ve masaları rengarenk boyadı. Dinlenecekleri hafta sonunda okul öğrencileriyle birlikte çalışan öğretmenler, mesai yaparak gönülleri fethetti.

Türk Eğitim-Sen öncülüğünde düzenlenen 'Her okul bizimdir' kampanyası kapsamında yapılan boyama çalışmasına katılan Fen ve Teknoloji öğretmeni Yaser Üzün, "Okulumuzda sıralarımızı boyuyoruz çocuklarımızın okulumuza daha ilgiyle gelmeleri için. Eğitimlerine yardımcı olmalarına çalışıyoruz" dedi.

Okul Müdürü Mehmet Şengönül çalışmayı gönüllü öğretmenlerle birlikte yaptıklarını dile getirerek, "Sınıflarımızı daha da renklendirmek için çalışıyoruz. Sıralarımız eskiydi, sıralarımızı gerş dönüşüme göndermeden önce dönüşüm yapmak istedik. Sınıflarımızı eğitime daha elverişli hale getirmek için uğraş verdik. Gönüllü öğretmenlerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hafta sonu olan dinlenme saatlerinden feragat edip gelip burada güzel bir çalışmaya imza attılar. Biz bunu Siverek genelinde sıraları eskimiş okullarımıza yaymayı düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde bizlere ulaşan okullarımız olursa onlarında sıralarını bu şekilde renklendireceğiz" diye konuştu.

Okulu daha fazla sevdirmek için sıraları boyayan öğretmenlerine teşekkür eden 8. sınıf öğrencisi Dilan Baytok, "İyi öğretmenlerimiz yanımızda oldukları sürece gelecekten korkmuyoruz. Bugün de öğretmenlerimiz sıralarımızı boyayarak geleceğimizi daha da renklendiriyorlar" ifadelerini kullandı./Haber Merkezi

AdminAdmin