TÜRKİYE
Giriş Tarihi : 02-03-2018 23:53   Güncelleme : 03-03-2018 00:06

Özel Anaokulları Derneği ÖZADER’den basın açıklaması

Özel Anaokulları Derneği ÖZADER’den basın açıklaması

Özel ana okullarında son günlerde yaşanan olaylar üzerine Özel Anaokulları Derneği Başkanı Filiz Şahin imzasıyla basın kuruluşlarına gönderilen basın açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

"Okul öncesi eğitim hayata başlangıçtaki en önemli adımlardan birisidir. 0-6 yaşı içeren bu dönem çocuklarımızın ALTIN ÇAĞIDIR. Beyin gelişiminin %60'ının tamamlandığı, zihinsel, sosyal, duygusal ve fiziksel becerilerin kazanıldığı, kişiliğin şekillendiği ve öğrenme işlevinin en hızlı olduğu dönem okul öncesidir. Sosyalleşme ve akran ilişkileri erken çocukluk eğitimiyle başladığından; çocuk buradaki kazanımlarıyla dış dünyaya açılır ve hayata sağlam bir başlangıç yapar. Özel Anaokulları Derneği olarak son dönemlerde basında çıkan kreş haberleri ile ilgili oldukça rahatsız olduğumuzu dile getirmek isteriz. Çeşitli kurumlarda yaşanan; tekrarını görmek istemediğimiz olayların yaşanması, asla kabul edilemez. Bu nedenle yaşanan tüm telafisi mümkün olmayan olayları şiddetle kınıyor, takipçisi olacağımızı söylemek istiyoruz. Öncelikle belirtmek isteriz ki bu tip olaylar çoğunlukla denetimsiz ve hiçbir bakanlığa bağlı olmayan, kaçak kurumlarda yaşanmaktadır. Bu tarz kaçak işletmeler okul öncesi eğitimi vicdanlı ve iyi yapmaya çalışan kurumları zor durumda bırakmakta ve bizlere duyulan güveni zedelemektedir. Ayrıca bu tip olaylar okul öncesi eğitimin önemini kaybetmesine sebep olmaktadır.

Bizler, farklı ihtiyaçlar olabileceğinden yola çıkarak farklı Bakanlıklara bağlı farklı yapılanmalar olması, ancak resmi özel fark etmeksizin konu çocuksa; standart bir denetim mekanizması olması gerekliliğinin ülke politikaları için doğru olacağını düşünmekteyiz. Sıklıkla ve detaylıca yapılan denetimlerle, hizmet içi eğitimlerle bu tür olayların daha az olacağına gönülden inanmaktayız. Özel Anaokulları Derneği ÖZADER e bağlı kurumlar olarak Velilerin de okul seçimi yaparken bilinçli davranıp yasal yönetmelik gerekliliklerini araştırmalarını, kurum ruhsatlarını sorgulamalarını, kurucu ve öğretmenleri tanıyarak çocuklarını emanet edeceği kişileri dikkatli seçmesi gerektiğini belirtiriz.

Sonuç olarak; yaşanan üzücü olayların hangi kurumda yaşanırsa yaşansın kabul edilemeyeceğini ve ÖZADER olarak takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyurur, saygılarımızı sunarız"/Haber Merkezi

AdminAdmin