DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Arzu KILIÇ
Arzu KILIÇ
Giriş Tarihi : 14-03-2018 22:56

İNTERNET KULLANIMI VE ÇOCUKLARIMIZ

Uzmanların yaptıkları istatistiklere göre internet kullanımı her geçen gün artış göstermektedir. Son yüz yılın en önemli teknolojik gelişimi ve en güçlü iletişim aracı olan internet doğru amaçla kullanıldığında eğitim, eğlence, bilgi kaynağı olup hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girerek fayda sağlamaktadır. Günlük yaşamın bir parçası olmuştur. Öyle ki iş yerlerimizde internet olmadığında hiç bir şey yapamaz hale gelmiş durumdayız.
İnternet kullanımı kontrollü ve doğru kullanılmadığı takdirde fayda yerine zarar vermektedir. Özellikle çocuk ve gençlerde oyun oynama alışkanlığı bağımlılığa dönüşerek rekabet, şiddet, öfke, cinsellik duygu ve dürtülerini kontrolsüz bir hale getirmiştir. Her geçen gün ihtiyaç haline gelerek paralelinde farklı arayışlara sürüklemiştir.  Zaman zaman istem dışı davranışlar sergilemektedirler. Kendilerini oyunun içerisinde sanarak tüm olumsuz davranışları yöneten kişi olup kendilerini kahraman ilan etmişlerdir. Başaramayınca kahramanlık elden gitti düşüncesiyle çeşitli davranış bozuklukları sergilemektedirler. Zamanla kontrolü kaybettikleri için internet uyuşturucu kadar zarar veren bir noktaya ulaşabilmektedir. Bağımlılık arttıkça içine kapanık, sosyal hayattan uzak, özgüveni zayıf çocuk sayısı her geçen gün artmaktadır. Oyunlarda aldığı ödüller, puanlar edindiği sanal arkadaşlar çocuğun manevi alanda eksikliğini gidermektedir. Çocukların kontrolsüz internet kullanımı, bu doğrultuda edindiği bilgiler ve edindiği sanal arkadaşlar çocuğun hayatında ciddi bir tehlike boyutuna ulaşmaktadır. 
Hepimiz için zengin bilgi içeriği sunan interneti çocuklarımızın etkili ve güvenli bir biçimde kullanabilmeleri için kontrol altına almak ve doğru yönlendirmek gerekir. Çocuklarınızla internet kullanım şartlarını konuşun, yanlışları anlatın ve kuralları öğretin.
Çocuğunuza güvendiğinizi hissettirin, onun sağlığı ve güvenliği için kurallar koyduğunuzu bu kurallara uyarak sizinle işbirliği içerisine girmesi gerektiğini anlatın. İnternet yüzünden çocuğunuzun başına ne gelirse gelsin sizden sert tepki almadan anlatması gerektiğini bilmesi gerekmektedir. Her türlü konuyu çekinmeden size anlatabilmelidir, kafasına takılanları sorabilmelidir.
Ortaokul öncesinde çocuğunuzun internet kullanımına ihtiyacı yoktur.Merakı doğru bir şekilde giderilsin ve internet fayda sağlasın diye çocuğunuzun gelişimini destekleyici  eğitici programlar bulup çocuğunuzun kullanmasını sağlayabilirsiniz.
Siz çocuğunuza model olmalısınız, internet kullanımı esnasında süreyi doğru  ve verimli kullanarak işi  bittiğinde kapatması gerektiğini sizden görerek öğrenecektir.
Çocuğunuzun boş vakitlerini bilgisayar karşısında geçirmemesi için hoşlandığı sosyal-sportif  etkinliklere  katılımını sağlamalısınız.
Adı, adresi, telefon numarası, aile bireylerinin adı, telefonu gibi bilgileri sanalda tanıştığı kimseye vermemesi gerektiğini doğru bir dille ifade etmelisiniz.
Size sormadan internetten alışveriş yapmaması gerektiğini, sizden habersiz kredi kartı numarası gibi bilgiler vermemesi gerektiğini öğretin.
Karşısına çıkan insanların kötü niyetli olabileceklerini, çocuk rolünde karşılarına çıkarak özel bilgileri elde etmeye çalışarak zarar vereceklerini   anlatın.
İnternet kullanımı çocuğunuzun hayatının bir parçası haline geldiyse,  mutlaka çocuğunuzun gittiği okulun rehber öğretmenine veya çevresinde ulaşabileceğiniz  bir uzmana danışın ve profesyonel destek alın.

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
ÇOK OKUNANLAR
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
E-GAZETE
irfan
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA